Varovanje zasebnosti

Zaradi občutljive narave tega področja nam je pomembno, da uporabnikom zagotovimo vse informacije glede varovanja osebnih podatkov na naši spletni strani.

Politika zasebnosti velja za vse uporabnike spletne strani www.heygirl.si (v nadaljevanju: spletna stran) s katero upravlja podjetje spletne storitve in trgovina Lina Kenda s.p.(v nadaljevanju: upravljavec).

Upravljavec se zavezuje k varovanju zasebnosti uporabnikov na podlagi Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Uredbe (EU) 2016/679.

 Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Upravljavec zbira in obdeluje osebne podatke uporabnikov v primeru nakupa, registracije in soglasja posameznika k prejemanju e-novic.

Za potrebe izvajanja omenjenih aktivnosti upravljavec zbira naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • elektronski naslov,
 • telefonsko številko,
 • IP naslov,
 • geslo v šifrirani obliki,
 • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem strani.

Na podlagi soglasja uporabnika lahko upravljavec obdeluje osebne podatke za namene priprave in pošiljanja prilagojenih ponudb ter obveščanje o ponudbah, ki uporabnika zanimajo.

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko uporabnik kadarkoli umakne. Podatki se hranijo do preklica privoljenja uporabnika oziroma do prejema zahteve za izbris podatkov. 

Namen zbiranja osebnih podatkov

Upravljavec spletne strani zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

 • Izboljšave kakovosti vsebine in uporabniške izkušnje
 • Identifikaciji registriranega uporabnika na strani pri izvajanju uporabniških aktivnosti (dodajanje vsebin, komentiranje, ocenjevanje, glasovanje)
 • Pri izvajanju postopkov nakupa na spletni strani (izvajanje transakcije, izstavitev računa, dostava izdelka, reklamacije) in ostalo z nakupom povezano komunikacijo
 • Obveščanje o ponudbah, ki uporabnika zanimajo
 • Pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva
 • Trženjske raziskave, z namenom optimiziranja ponudbe in stroškov

Shranjevanje osebnih podatkov

Upravljavec hrani in ustrezno varuje osebne podatke v elektronski obliki na sedežu podjetja. Podatki, ki se obdelujejo za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti se hranijo še največ 5 let po izpolnitvi vseh obveznostih.

Zaradi izpolnjevanja zahtev davčne zakonodaje v Sloveniji, se računi hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša.

Varovanje zasebnosti

Upravljavec zagotavlja varovanje zasebnosti po vseh veljavno predpisanih zakonih.

Sledimo tehnološkim trendom na področju varovanja podatkov in gradimo organizacijsko podporo za učinkovito zaščito le teh. 

Posredovanje osebnih podatkov

Upravljavec nekatere vaše podatke, skladno z namenom obdelave, posreduje tretjim osebam.

Piškotki so nujno potrebni za delovanje zgoraj omenjenih aplikacij. S soglasjem o uporabi piškotkov za statistiko in oglaševanje se uporabnik strinja z izvajanjem teh aplikacij. Uporabnik ima možnost, da se kadarkoli po soglasju, odreče sledenju. 

Kaj je piškotek?

Naše spletno mesto lahko v brskalnik vašega računalnika namesti tako imenovani "piškotek". Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam posredujejo informacije o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga med temi obiski zanima. Piškotki sami po sebi ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, jih lahko povežemo s podatki, shranjenimi v piškotku.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da vaš računalnik zavrne piškotke ali pa prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

Firefox
Chrome
internet Explorer
Opera
Safari

Uporaba piškotkov na našem spletnem mestu

Naša spletna stran uporablja piškotke, da lahko ločimo med obiskovalci in štejemo njihovo število izključno za lastne potrebe ter tako izboljšamo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o piškotkih Google Analytics si lahko preberete na tej povezavi.

Naše spletno mesto uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo tako, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletnem mestu, vnesene podatke v spletne obrazce, izdelke dodane v košarico, zadnje ogledane izdelke in vaše soglasje za uporabo piškotkov.

Spodaj si lahko preberete, katere piškotke uporabljamo na spletni strani Heygirl.si, zakaj jih uporabljamo in kako dolgo trajajo.

1. __cfduid : Piškotek nastavi CloudFare. Piškotek se uporablja za prepoznavanje posameznih odjemalcev za skupnim naslovom IP in za uporabo varnostnih nastavitev za vsakega odjemalca. Ne ustreza nobenemu ID-ju uporabnika v spletni aplikaciji in ne shranjuje nobenih osebnih podatkov. Trajanje: 1 mesec; Potreben za delovanje sistema.

2. _shopify_y : uporaba za analitiko – Ta piškotek je povezan z analitičnim paketom Shopify. , Trajanje: 1 leto

3. _orig_referrer; uporablja se za spletno nakupovalno košarico, nujno potrebno za delovanje, trajanje: 2 tedna

4. secure_customer_sig; uporablja se za registracijo uporabnika; nujno potrebno za delovanje sistema; trajanje: 20 let

5. cart_sig; uporablja se za delovanje košarice, nujno potrebno za delovanje sistema, trajanje: 2 tedna

6. _landing_page: ta piškotek nastavi spletno mesto, ki je zgrajeno na platformi Shopify, in se uporablja za sledenje ciljnim stranem. Uporabljamo ga za analitiko, trajanje: 2 tedna

7. _y - piškotek povezan z analitičnim paketom Shopify, uporablja se za analitiko, trajanje: 1 leto

8. _s : Ta piškotek je povezan z analitičnim paketom Shopify. Uporablja se za analitiko, trajanje: 30 minut

9. _shopify_s : Ta piškotek je povezan z analitičnim paketom Shopify. Uporablja se za analitiko, trajanje: 30 minut

10. _shopify_fs : Ta piškotek je povezan z analitičnim paketom Shopify. Uporablja se za analitiko, trajanje: 1 leto

11. _shopify_sa_t : Ta piškotek nastavi Shopify in se uporablja za marketinško analitiko, uporablja se za analitiko, trajanje: 30 minut

12. _shopify_sa_p : ta piškotek nastavi Shopify in se uporablja za marketinško analitiko, uporablja se za analitiko, trajanje: 30 minut

13. _ga : Ta piškotek namesti Google Analytics. Piškotek se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah, oglaševalskih akcijah in za spremljanje uporabe spletnega mesta za analitično poročilo spletnega mesta. Piškotki anonimno shranjujejo podatke in dodelijo naključno ustvarjeno številko za identifikacijo edinstvenih obiskovalcev. Uporablja se za analitiko, trajanje: 2 leti.

14. _gid : Ta piškotek namesti Google Analytics. Piškotek se uporablja za shranjevanje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in pomaga ustvariti analitično poročilo o delovanju spletne strani. Zbrani podatki, vključno s številom obiskovalcev, virom, iz katerega prihajajo, in stranmi so v anonimni obliki. Uporablja se za analitiko. Trajanje: 1 dan

15. _gat : Te piškotke namesti Google Universal Analytics, da zmanjša raven zahtev za omejitev zbiranja podatkov na spletnih mestih z velikim prometom. Uporablja se za izvedbo strani. Trajanje: 1 minuta

16. _fbp : Facebook nastavi ta piškotek za prikazovanje oglasov, ko so na Facebooku ali na digitalni platformi, ki jo poganja Facebook oglaševanje, po obisku te spletne strani. Uporablja se za oglaševanje. Trajanje: 3 mesece

17. fr : Facebook piškotek nas

Pravice uporabnika

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

 • Pravica do informiranja in dostopa do podatkov
 • Pravica do privolitve in odvzema privolitve
 • Pravica do popravka
 • Pravica do izbrisa
 • Pravica do prenosljivosti
 • Pravica do omejitve
 • Pravica do ugovora in vložitve pritožbe
 • Pravica do obveščenosti v primeru vdora v osebne podatke

Uporabnik lahko zahteva uveljavitev naslednjih pravic s poslanim zahtevkom na elektronski naslov upravljavca info@heygirl.si . Upravljavec se zaveže, da bo uporabniku odgovoril v čim krajšem času ali najkasneje v roku 15 dneh od prejema zahtevka. 

Pravica do informiranja in dostopa do podatkov

Uporabnik ima pravico biti seznanjen katere osebne podatke in beleženje aktivnosti zbira upravljavec tega spletnega mesta.

Upravljavec mora uporabniku zagotoviti vpogled v vse osebne podatke, ki jih je zbral v njegovem primeru.

Uporabnik lahko od upravljavca zahteva, da mu v elektronski obliki pošlje zbrane osebne podatke o njem. 

Pravica do popravka

Uporabnik lahko uveljavlja pravico do popravka osebnih podatkov v primeru, ko njegovi osebni podatki niso popolni ali točni. 

Pravica do izbrisa

Uporabnik ima pravico zahtevati, da upravljavec izbriše osebne podatke v povezavi z njim. 

Pravica do prenosljivosti

Uporabniku omogoča, da pridobi svoje osebne podatke, ki jih je posredoval upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani obliki, in mu hkrati omogoča, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora in vložitve pritožbe

Uporabnik ima pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov. Upravljavec neha z uporabo osebnih podatkov, razen če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami posameznika.

Pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov lahko uporabnik pošlje na naslov info@heygirl.si

Kadar uporabnik meni, da so bile kršene njegove pravice v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov, ima pravico tudi do učinkovitega pravnega sredstva in vložitve pritožbe pri Informacijskemu pooblaščencu. 

Pravica do obveščenosti v primeru vdora v osebne podatke

Upravljavec je v primeru vdora v osebne podatke dolžan obvestiti oškodovane uporabnike. 

Osebe, mlajše od 16 let

Osebe, mlajše od 16 let, lahko posredujejo svoje podatke preko spletne strani le z izrecnim dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.

Spreminjanje politike zasebnosti

Upravljavec se zaveže, da bo obveščal uporabnike o spremembah politike zasebnosti na spletni strani.